dimarts, 29 d’agost del 2006

'LOS HERMANOS DE LA COSTA', DE JUAN BOLEA

LLIBRES

‘Los hermanos de la costa’,
de Juan Bolea

Ediciones B

Un seguit de cadàvers cruelment mutil·lats en una població costanera del nord són el tret de sortida d’aquesta excel·lent novel·la negra. La subinspectora Martina de Santo anirà a Portocristo i descobrirà una complexa trama en la qual s’entrellacen raons del passat i una estranya confraria integrada per joves artistes obsessionats per la mort. Per acabar-ho d’adobar el narcotràfic també hi és al rerefons.
Martina, amb un estil fred i una tenacitat a prova de bomba, en un món dominat pels homes i amb una sexualitat ambígua a les espatlles, anirà desenrotllant la troca fins arribar al fons de la veritat.
Com un joc de nines russes, cada pàgina de la novel·la desvetlla sorpreses fins al final de tot. Recomanable per passar una bona estona, d’un autor que es va llaurant el seu camí en el públic lector. D’aquesta manera, és interessant destacar com a poc a poc van apareixent autors espanyols que creen bones obres i fidelitzen públic. Això permet que a banda de l’oferta existent, en aquest gènere, d’autors de fora n’hi hagi una de propera que també sigui interessant i exportable alhora.

Albert Calls