divendres, 28 de novembre del 2008

SUGGERIMENTS DE NADAL I


Pensant en tots aquells que vulguin triar un llibre com a regal per a aquestes festes, hem elaborat una sèrie de recomanacions que englobarien, si fa no fa, les diferents preferències.

- Per a grans lectors: El viatge de l’elefant de Saramago, Un home a les fosques de Paul Auster, After Dark de Haruki Murakami, Botxan de Natusume Sôseki, Los objetos nos llaman de Juan José Millás, Tretze tristos tràngols d’Albert Sánchez Piñol o Altres colors d’Orhan Pamuk.

- Pels amants de la novel.la negra: Els homes que no estimaven les dones i La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina de Stieg Larsson, La mort d’Amalia Sacerdote d’Andrea Camilleri o El xinès de Henning Mankell.

- Pels qui prefereixen novel.la històrica: La venjança del bandoler de Martí Gironell, Serrallonga de Rafael Vallbona, El ejercito perdido de Valerio Massimo Manfredi, Antoni i Cleopatra de Colleen McCullough o Los guardianes del libro de Geraldine Brooks.

- Pels que gaudeixen amb l’humor i la originalitat: El consol d’Anna Gavaldà o L’elegància de l’eriçò de Muriel Barbery.

- Pels qui volen novel.les amb missatge: El arte de conducir bajo la lluvia de Garth Stein o La lotería de Patricia Wood.

- Pels qui prefereixen l'assaig al voltant de la cultura: Luz de vísperas de Mauricio Wiesenthal.

- Pels qui els agrada el pensament i la ciència: La bona vida d’Àlex Rovira o Por qué somos como somos d’Eduard Punset.

- Pels qui volen novel.la gràfica: Sopa fría de Charles Masson o El capote de Nikolái Gógol.

- Per a recordar: Esther y su mundo o Emma es encantadora

- Pels més cinèfils: Los tesoros de Marilyn Monroe o d’Audrey Hepburn, 34 actores hablan de su oficio d’Arantxa Aguirre, Las damas de Hitchcock o Conversaciones con Woody Allen.

- Pels amants de l’art: Treinta y seis vistas del monte Fuji d’Hokusai o Paris.Cuaderno de viaje també de Londres, Nueva York o Venecia.

- Pels de la música: Serrat algo personal o U2 por U2.

- Pels de la fotografia i les imatges del món: llibres de regal com Agua, Tierra o Egipto.

- Pels més espirituals: Sabidurías, Despertares, Ofrendas o Pensamientos, llibres amb 360 reflexions de diferents religions o cultures acompanyades de bellísimes imatges.

- Per sopars de nadal i amics invisibles: Calendari de la fauna atzarosa mediterrania 2009, Bloc Maragall 2009, llibres de butxaca en català i castellà, Agenda Mandales 2009 o calendaris tipus bloc del 2009, Mafalda/Garfield/Coelho/Osho/Benedetti....

Esperem que aquests suggeriments serveixin com una petita guia que permeti trobar el llibre més adient per a cadascú. Properament farem els corresponents a joves i nens.

Sílvia Tarragó