dilluns, 5 de novembre del 2007

'ALEGRÍA. LA FELICIDAD QUE SURGE DEL INTERIOR', d'OSHO

Publicat per Planeta

A més de les novetats editorials que es troben a les llibreries, no pot deixar-se de banda les aparicions d’interesants col·leccions als quioscos, que la majoria de vegades estan pensades per a seguidors específics d’un autor o una línia en concret.

D’aquesta manera, si la figura del pensador, filòsof i gurú Osho estava sent reeditada amb força en els darrers temps, la col·lecció que Planeta ha tret per als quioscos l’acaba de resituar a l’abast d’una majoria que potser només n’havia sentit a parlar o no el coneixia.

‘Alegría. La felicidad que surge del interior’, és el primer títol de la Biblioteca del Bienestar Emocional, que apareix setmanalment en els quioscos i que inclou un llibre i un CD amb enregistraments del místic hindú.

En aquest primer treball de la col·lecció, Osho reflexiona sobre què és la felicitat, la seva recerca o com es poden comprendre les arrels del patiment, a més de donar resposta a moltes inquietuds personals de tot tipus.

Un nou títol, en definitiva, per a incondicionals d’Osho, gent que el vulgui redescobrir de nou i d’altres lectors que no el coneixien. La iniciativa de fer aquesta col·lecció de quiosc, a més, està permetent especialment acostar la seva ingent obra al gran públic.

Llegir Osho, sense abusar-ne tampoc, pot ser una experiència gratificant, sens dubte. Ara, més que mai, a l’abast de tothom en lletres i imatges. I qui vulgui més en troba a abastament a les llibreries.

Albert Calls

'ELECTRA LIVES AGAIN', de FRANK MILLER i LYNN VARLEY

Publicat per Panini Comics

El reconegut Frank Miller (autor de ‘Sin City’ o ‘300’), entre molts d’altres còmics d’èxit) i la seva dona, una de les més admirades coloristes d’EUA, retornen a la vida a Elektra, un personatge que ha acabat resultant mític per a molts seguidors de la historieta i que ja ha tingut, amb èxit també, la seva extrapol·lació a la gran pantalla amb pel·lícula inclosa.

En aquest còmic, l’amor que Daredevil (Dan Defensor encara per a molts de la meva generació) sent per Electra, l’assassina ninja, reneix de la tomba i li dóna noves forces per enfrontar-se a un ressuscitat enemic que és ja també tot un clàssic dels dolents del còmic de superherois, Bullseye.

Estem, però, davant d’una història angoixant i claustrofòbica, en la forma i en el fons, en la línia del nou còmic que es fa actualment, carregada també de referents religiosos en la direcció d’investigació que Miller representa en si mateix i que connecta amb les persones de la societat del segle XXI.

També, d’un còmic portat al límit, com fa sempre aquest singular historietista que és, sens dubte, un dels més grans del món. No es poden fer més comentaris, només recomanar una i altra vegada el Miller de les historietes, l’essència en estat pur del que després es passa al cinema.

Albert Calls

AMSTERDAM LLIBRES


És una col.lecció molt recent de l'editorial Ara Llibres, segell independent creat l'any 2002 per Ernest Folch, que aplega traduccions al català de grans èxits internacionals de ficció.

Dels 10 títols anuals que tenen prevists editar, ja en porten 5 de publicats. Van començar amb La vida a la porta de la nevera d'Alice Kuipers, la història d'una mare i una filla que es comuniquen a través de les notes que es deixen a la porta de la nevera, a la que va seguir La Bastarda d'Istambul d'Elif Shafak, un retrat honest i descarnat de la Turquia d'ara que ja porta venuts 15000 exemplars arreu del món i està tenint molta acceptació a Catalunya.

Poc després van editar Mil sols esplèndids de l'escriptor afganès Khaled Hosseini, conegut per ser l'autor de l'èxit El caçador d'estels/Cometas en el cielo que l'editorial té previst d'editar a començaments de l'any vinent.

Més recentment han tret el curiós Invocacions de Valentí Gómez i Miquel de Palol, que barreja diferents gèneres literaris, i a finals d'aquest mes d'octubre acaben de publicar Aigua per a Elefants de Sara Gruen, una original novel.la al voltant del món del circ que ha estat un éxit arreu del món, ha obtingut el premi dels llibreters independents nord-americans i ha estat número 1 durant setmanes a The New York Times. Es tracta d'una història d'amor en un circ de tercera que travessa els Estats Units durant els anys de la Gran Depressió Americana.

Sílvia Tarragó