dilluns, 22 de setembre del 2008

'DIOSES, TUMBAS Y SABIOS', de C.W. CERAM


Aquest estiu, mentre caminavem sota el sol que feria amb els seus raigs la fèrtil terra d'Homer, no deixava de recordar aquell vell llibre que molts anys enrera va regalar-me el meu germà Jordi: Dioses, tumbas y sabios, coneixent el meu gust pel món antic.

Quan vam visitar Micenes, vaig reviure la particular odissea de l'obstinat i, potser, il.luminat Heinrich Schliemann, una aventura que ja em va captivar en llegir-la en la genial Historia de los griegos d' Indro Montanelli, i gaudit en aquesta excepcional Dioses, tumbas y sabios, un llibre apassionant sobre homes apassionats per la història, com Schliemann i com Evans, com Champollion i com Carter, protagonistes dels descobriments més relevants dels darrers segles.

Ara, l'editorial booket ha recuperat aquest títol en el seu format de butxaca, posant a l'abast de tots aquells enamorats, aficionats o simplement interessats en la arqueologia.

Em va alegrar saber que continua accessible un llibre com aquest, escrit als anys 70 però tan vigent encara, que fa que els herois es tornin de carn i ossos i que els somnis, com Troia, esdevinguin realitat.

En la foto podeu comprovar la meva felicitat poc abans de travessar la Porta dels Lleons.

Sílvia Tarragó