dimarts, 16 de desembre del 2008

SUGGERIMENTS DE NADAL IV


Els més petits, els que encara no saben o tot just comencen a llegir, tenen també un ampli ventall on triar.

De 0 a 2 anys

Els llibres de bany o els de roba. Els de cartró com les col.leccions Els llibres del nen petit, El petit Edu o Llibres d'en Dudu, i també els que es poden penjar al cotxet com els Buga Buga Maisy.

Per a que aprenguin vocabulari, Les meves primeres 100 paraules amb 100 imatges agrupades per temes: colors, transports, a banyar-se, a dormir....

Per a que gaudeixin amb textures, colors i finestretes, la col.lecció Toca,Toca o Kimiko amb títols com L'avió, L'elefant, El gat, El porquet...

De 2 a 4 anys

Pels nens que volen una història amb solapes que s'aixequen, Els llibres del senyor Coc, un cocodril que s'ho passa d'allò més bé tant si neva, com si plou, com si fa sol. També la col.lecció XicDoc, uns llibres per llegir amb les mans.

Si són més atrevits i volen desplegables espectaculars dins les pàgines, Els llibres del Tat: El gran ós polar, La gallina feliç, El lleó gandul, El Tauró poca-solta...

Per aprendre una miqueta, Les històries de l'Àlex, que els ensenyen a vestir-se a dir adù al bolquer o al xumet amb una guia pedagògica al final del llibre.

De 4 a 6 anys


Per començar a llegir, la col.lecció El cavall volador en lletra de pal i manuscrita.

Pels que ja coneixen la lletra manuscrita la col.lecció Dolents de conte, amb pictogrames i un joc de cartes per a jugar a les famílies. També la col.lecció La llar dels contes que inclou figuretes imantades dels pesonatges i una làmina.

Finalment, a qualsevol nen d'aquestes edats els encanten el calendaris com el Teo, ja un clàssic, les Tres Bessones o el de Pocoyó, que ha sortit nou aquest any.

Sílvia Tarragó