divendres, 3 d’octubre del 2008

'LA FI DELS TEMPLERS CATALANS', de JOSEP MARIA SANS I TRAVÉ


Editat per Pagès editors.

Ens informen de la distribuidora que la propera setmana entrevistaràn a Josep Maria Sans i Travé a "La Contra" de La Vanguardia.

Aquest és un petit resum del que pot trobar-se al llibre:

"La història de la creació, del màxim esplendor i l'anorreament de l'orde del Temple és un dels episodis més fascinants de la constant barreja de política i religió que va viure la cristiandat medieval. La fi dels templers catalans estudia amb rigor i amenitat el final d'aquest orde a Catalunya, en les primeres dècades del segle xiv, quan el nostre rei Jaume II s'afegeix a l'exemple de Felip el Bell de França i decideix acabar amb l'orde, detenir-ne els cavallers i requisar-ne els béns. Ens trobem davant un debat religiós, una conspiració política, un conflicte diplomàtic, un escàndol moral, una gesta militar, uns drames individuals de resistència i traïció, d'ambició i de perplexitat... La confluència de tots aquests factors permetria presentar el procés contra el Temple com una formidable tragèdia shakespeariana."

Crec que pot ser una entrevista interessant i, molt probablement, ens deixarà amb ganes de llegir el llibre que aprofundeix sobre aquest destacat procès que tantes novel.les i històries ha inspirat.

Sílvia Tarragó