dimecres, 18 de març del 2009

CARE SANTOS GUANYA EL PREMI BARCO DE VAPOR


L'escriptora mataronina Care Santos ha estat la guanyadora del Premio Barco de Vapor amb la novel.la infantil Se vende mamá. Es tracta del premi més important i millor dotat econòmicament en la seva modalitat. El jurat va donar a conèixer el veredicte en un acte celebrat ahir a la nit a Madrid.

Se vende mama és una novel.la per a nens d'entre 7 i 11 anys que explica la història de l'Oscar, un nen de nou anys que decideix vendre a la seva mare per E-bay. És un text amb sentit de l'humor que incideix en la necessitat d'acceptar a aquells que estimem tal i com som, malgrat que no siguin com a nosaltres ens agradaria.

Care Santos va nèixer a Mataró el 1970 i és autora d'una trentena de llibres, tant relats com novel.les, algunes de les quals són juvenils. Recentment publica la sèrie Arcanus amb força èxit entre el públic jove. Ha estat guardonada en altres ocasions i darrerament va quedar finalista del Premio Primavera de novel.la amb La muerte de Venus. La seva obra ha estat traduïda a una desena de llengües i exerceix de critica literaria des de fa quinze anys.

Moltes felicitats, Care!

Sílvia Tarragó