dijous, 15 de febrer del 2007

'EL ARTE DEL MINIMO ESFUERZO', DE BARBARA BERCKHAN

LLIBRES

Novetat: “El arte del mínimo esfuerzo”,
de Barbara Berckhan

Traducció de Lidia Álvarez

RBA Nueva Empresa

“Como conseguir más con menos” és el subtítol d’aquest suggerent llibre d’autoajut, que com a mínim sembla estar revestit d’una certa seriositat. L’autora, alemanya, ja ha publicat diversos títols per a dones: ‘Quiérete a ti misma’, ‘Cómo defenderse de los ataques verbales’, ‘El arte de hablar en público’ i ‘Haz realidad tus deseos de una vez por todas’. D’altra banda, el punt de partença d’aquesta obra es la premissa de “¿per què matar-se treballant si també pot fer-se amb menys esforç?”. I per mitjà d’uns textos breus però eficaços s’analitzen aspectes de com reduir la llista d’obligacions, com alliberar-se dels lladres d’energia, acabar amb l’excés de treball, controlar l’esforç, saber trobar els punts claus, treballar amb tranquil·litat, harmonitzar-se amb la mandra… el més ampli llistat per afrontar una existència més calmada i serena, per donar-se compte de què de tant en tant cal aturar-se i prendre aire nou. Un text que passa prou bé i dóna pistes immillorables per a una vida més sana.

Albert Calls

'NO MAS DIETAS. EL METODO DEFINITIVO PARA NO ENGORDAR', D'ALLEN CARR

LLIBRES

Novetat:
“No más dietas. El método definitivo para no engordar”,
d’Allen Carr
Espasa Práctico

Allen Carr, mort recentment i de forma paradoxal de càncer de pulmó, passarà a la història del llibre útil per “Es fácil dejar de fumar, si sabes cómo”, un bestseller que va marcar una línia, a la qual van seguir d’altres títols com “Es fácil que las mujeres dejen de fumar”, “Es fácil que tus hijos dejen de fumar”, “Es fácil tener éxito”, “Es fácil perder peso”, “Es fácil dejar de preocuparse”, “Es fácil superar el miedo a volar” i “Es fácil controlar el consumo de alcohol”. Tot just, un plec de senzilles guies amb contundents consells per reconduir els camins vitals que han donat molts resultats satisfactoris, però també molts fracassos. Els llibres de Carr demanen molta motivació del lector, però sobretot són molt entenedors i donen pautes que, com a mínim, conviden a la reflexió. En aquest nou títol aplica el seu mètode per mantenir-nos en el pes ideal, sense haver de seguir dietes rígides ni una rutina d’aclaparadors exercicis. Els secrets són ben simples: no barrejar determinats aliments, una delimitació del que és bo per a la salut i el que no i la proposta de nous hàbits per a l’alimentació. Aquest llibre no ofereix meravelles, la veritat, però dóna quatre pistes que és bo no oblidar i que poden contribuir a enfrontar-se a un problema que no és gens fácil de resoldre.

Albert Calls

'CREER EN LO IMPOSIBLE ANTES DEL DESAYUNO', D'OSHO

Novetat:
“Creer en lo imposible antes del desayuno”, d’Osho
Publicat a Debolsillo

Osho (1931-1990) és un filòsof i místic de l’Índia que durant 35 anys va oferir xerrades per connectar amb els seus seguidors. Fruit d’aquestes n’han sorgit transcripcions que donen com a resultat una llarga nòmina de llibres, molts dels quals ara s’editen o reediten en castellà. Aquest és el cas del text, inèdit fins al moment, “Creer en lo imposible antes del desayuno. La experiencia de la auténtica realidad”, que se centra en la meditació i la recerca espiritual, en essencial referint-se als profunds canvis que experimenten qui la practiquen. Però el lector no trobarà en aquesta obra, ni en moltes d’altres que estan sorgint en paral·lel, una complexa densitat que l’aparti de les coses tangibles. De fet, les creences bàsiques d’Osho estan centrades en les tradicions de l’Índia i el budisme, però hi aplega de tot de les altres religions per projectar el seu ideari de Zorba el Buda: el renaixement d’un nou home que integra el millor de la vida senzilla i que no defuig els plaers sensorials, però tampoc els espirituals que li permeten trobar l’harmonia amb si mateix i el seu entorn. Aquest llibre, com molts d’altres d’Osho, és un got d’aigua que cal beure a poc a poc, però que al final calma l’assedegat.