dijous, 22 de novembre del 2007

UNA BONA APOSTA LA DE LA NOVA COL.LECCIÓ DE 451 EDITORES


Aquest nou segell editorial té com a objectiu la literatura de qualitat reeditant clàssics i publicant bons autors tant novells com consagrats. En aquesta linia han creat una nova col.lecció, 451.zip, d'antologias temàtiques amb fragments literaris de la literatura universal acompanyats d'il.lustracions de l'art de tots els temps.

Els dos primers títols són: Libro de amor i Libro de magia y brujas. El primer recupera obres mestres de Lope, Pardo Bazán, Cervantes o Joanot Martorell juntament amb pintures de genis com Boticelli, Rubens, Tintoretto, Tiziano... El segon s'inspira en l'antic art de realitzar coses meravelloses en contra de las lleis naturals amb la intervenció dels esperits, per això incorpora textos sobre encantaments, invocacions o processos alquímics de la mà de Rubén Darío, Alfonso X el sabio, Cabeza de Vaca i d'altres, a més d'il.lustracions de Goya, William Blake, El Bosco, Diego Rivera.... Una interessant aposta per a gaudi dels ulls i esperonament de l'intel·lecte.

Sílvia Tarragó

'IL.LUSIONISTES DEL FUTBOL', de CÈLIA SÀNCHEZ-MÚSTICH


Què ens suggereix, el futbol, sobre les relacions de parella? O sobre el temps i l’atzar? La “religió” del futbol, també té els seus miracles i no s’hi val comptar —únicament— títols i copes?
Guillermina Motta, Lorenzo Quinn, Pep Munné, Anna Sallés, Oleguer Presas, Arcadi Oliveres, Fernando Guillén, Joan Laporta, Miquel de Palol, Antoni Bolinches, Matthew Tree, Ignasi Riera i Anton M. Espadaler, entre molts d’altres, conversen amb la Cèlia o aporten el seu pensament a l’entorn del futbol. Però no només del futbol: com ja se’ns insinua en el primer capítol, sovint els dialogants “fugen d’estudi (o d’estadi...)” per embrancar-se en les múltiples vessants dels valors humans i les relacions personals. Tot plegat, un suggestiu entramat de veus i temes, amb el fil conductor de la gran petita història dels Veterans de Sitges: una història de futbol, comunicació i fraternitat.
Veterans de Sitges i Cèlia Sànchez-Mústich cedeixen els drets d’autor d’aquest llibre a la Fundació Arrels de Barcelona, dedicada a la gent que viu al carrer, que és allà on va néixer el futbol!

CÈLIA SÀNCHEZ-MÚSTICH
Ha conreat diversos gèneres literaris (poesia, novel·la, conte, biografia...): “fructífers vasos comunicants que han bastit un univers ben personal i d’allò més suggestiu”, segons s’ha dit de la seva obra. Entre els seus llibres de poemes cal citar Temperatura humana, Taques o Llum de claraboia, i entre les seves obres de narrativa, les novel·les Les cambres del desig i Tercer acte d’amor. Ha rebut, entre d’altres, els premis Rosa Leveroni i Miquel de Palol de poesia, i el Mercè Rodoreda de narrativa. Impulsora cultural, ha estat al capdavant de diversos projectes creatius, el darrer dels quals —en companyia del jove poeta Joan Duran— la singular “Festa de la Poesia a Sitges”. Amb aquest llibre l’autora s’endinsa, a través de la seva pròpia descoberta del futbol, en una nova aventura literària.