dilluns, 1 de setembre del 2008

UN HOME A LES FOSQUES, de PAUL AUSTER


"En un estat d'ànim tan fosc com la nit d'obsidiana que envolta el món, Paul Auster ens torna a sorprendre amb una novel.la devastadora amb múltiples realitats. La història transcorre en una sola nit. August Brill té setanta-dos anys i s'està a casa de la seva filla a Vermont. Qual l'insomni no el deixa descansar, ajagut al llit, s'explica històries per evitar pensar en coses que preferiria oblidar - la mort de la seva dona, la infinita tristesa de la seva filla per la pèrdua del marit, el cruel assassinat de la parella de la seva néta Katya. Una d'aquestes nits en blanc, en Brill s'imagina una cruenta guerra civil als Estats Units."

Aquest és el resum de l'argument de la novel.la editada en català per 62 (en castellà l'edita Anagrama)i l'autor serà a Barcelona a els propers 6 i 7 l'Octubre amb motiu de la seva presentació.

Com a curiositat, la versió anglesa va sortir només un dia abans atès que es va publicar primerament en neerlandès i danès per tal de potenciar la venda en aquestes llengües.

Sílvia Tarragó