dissabte, 30 d’agost del 2008

CÒMICS PER A TOTS ELS GUSTOS


Aquesta setmana també els còmics han començat a degotar i ho han fet amb una varietat que possibilita que cada persona pugui deixar-se endur pel tipus d'història que més li agradi.

D'una banda tenim el volum número 5 de la sèrie Esther y su mundo, que s'ha consolidat no nomès entre les lectores de tota la vida (és a dir les de la meva edat) sinó també entre un públic més jove.

També ha aparegut el volum 7 de Bone una de les millors novel.les gràfiques que poden trobar-se avui dia i amb un gran nombre de seguidors.

En una altra linia, hi ha les Crónicas Birmanas en la que l'autor explica la seva experiència durant l'any que va passar a Birmania acompanyant a la seva parella, membre de "Médicos sin fronteras". Un documental gràfic apassionant que confronta les seves insignificats preocupacions d'occidental amb les dificultats que travessen els habitants d'un país pobre sota una dictadura miliar.

Després, El hombre que vino del cielo ens presenta una obra en tres parts sobre un astronauta que, en tornar a la seva llar, descobreix que ja no existeix i recorrerà la seva terra buscant on es troba la seva veritable llar, fent una reflexió sobre la societat en la que vivim.

També promet la peculiar Biotopo una història de ciència-ficció amb tints ecològics.

D'un estil similar però amb un món més inquietant La Reserva és un viatge al llar de 48 pàginas en color sobre personatges intrigants i llocs nous plens de preguntes sense resposta.

El tercer volum de les obres completes de Crumb, el genial autor "underground" que ja porta 3 edicions torna a ocupar un lloc destacat en la prestatgeria de còmics i novel.les gràfiques.

Per acabar, també han arribat els darrers números de Naruto i Bleach (tant en català com en castellà) i els dos primers de Love Hina que ara comencen a aparèixer en català.

Sílvia Tarragó