divendres, 12 de setembre del 2008

MARIA-ANTÒNIA GRAU, A PROA PREMIÀ

La propera presentació a la llibreria Proa Premià, a la qual tots esteu convidats:


'Res no és igual a res',
de Maria-Antònia Grau i Abadal

XI Premi Alella a Maria Oleart de poesia

Acte de presentació a càrrec
de Martí Rosselló i Albert Calls

Divendres 26 de setembre a les 20,30h, a Proa Premià
Carrer del Nord, 71. Premià de Mar

Organitzen: Proa Premià i Regidoria de Cultura

NAVEGANDO POR EL MAR DE VINO, de THOMAS CAHILL


Aquest és el llibre que vaig triar per endur-me a Atenes. Volia alguna lectura que fes referència al lloc on anava i que no ocupés gaire espai, així que em vaig decidir per aquest títol de la col.lecció Verticales de Bolsillo, tot i que no tenia referències ni sobre el llibre ni sobre l'autor, però de vegades paga la pena còrrer algun risc i aquesta va ser una d'aquelles vegades.

És un assaig que enfoca des de diferents aspectes: literari, filosòfic, artístic, polític i religiós, l'influència que els grecs han tingut en la nostra història i en la nostra manera de fer. I ho fa d'una manera senzillament propera, no de la manera gairebé humorística del genial Indro Montanelli, però sí d'una manera directa, comparant-la amb els nostres temps, per a que ens adonem de fins a quin punt els mites, la passió i el pensament segueixen presents fins i tot en el cinema. Concretament em va sorprendre reconèixer el mite del minotaure en la películ.la El resplandor, el maníac-minotaure dins el laberint perseguint el seu fill-Teseo... Com no m'havia adonat abans?

I el teatre? Aquells personatges tan marcats per les passions, confrontats amb la circumstància dramàtica que els condueix a una tragedia indefugible, no deixen de ser les històries que trobem, posem per cas, en Murakami.

Un llibre per a redescobrir-nos, per a valorar el legat intel.lectual que, encara avui dia, continua tan vigent com llavors.

Sílvia Tarragó