dimecres, 27 d’agost del 2008

DEL MAR DE VI AL MAR DE LLIBRES


Un cop a Ítaca ja comença a brollar la font literaria... avui mateix ha arribat la darrera novel.la de Grisham, L'apel.lació, en català i castellà, de la qual ja us parlava en un post del 8 d'aquest mes.

També ha irrumput en el torrent el que defineixen a l'editorial com a "lectura altamente contagiosa": La plaga, una primera novel.la de Jeff Carlson que ha esdevingut un fenòmen de venta als Estats Units.

Més intimista la novel.la del japonés Kyoichi Katayama, Un grito de amor desde el centro del mundo, que, segons diuen, és la novel.la japonesa més llegida de tots els temps.

També hi ha en aquesta corrent de lletres un llibre amb ànima, tal com diu la contraportada de Ciudad de ladrones de David Benioff, una novel.la ambientada en la Segona Guerra Mundial en la que trobar una dotzena d'ous es converteix en un desafiament.

És prevista l'arribada imminent de Los guardianes del libro, de Geraldine Brooks, a la que El País Semanal dedicarà 9 pàgines i una menció en portada aquest proper diumenge. He tingut oportunitat de llegir-la i, encara que la part més contemporània té un excès de drama personal, m'he deixat seduïr per la història que és la suma d'històries que deixen la seva imprempta al llarg del temps, en aquest cas en un antic manuscrit.

Encara falten moltes, moltíssimes més lletres que segueixen el seu curs en el riu de paper, entre els quals destaca la esperadíssima novel.la d'un autor que ha estat en un llarg silenci literari: Antonio Gala. La seva darrera obraLos papeles del agua arribaran a port el 4 de setembre.

Sílvia Tarragó