dimarts, 30 de setembre del 2008

"MR.SEBASTIAN Y EL MAGO NEGRO", de DANIEL WALLACE


Encara no fa un mes vaig escriure en aquest blog que havia començat la lectura de Tigre Blanco que em va fer arribar l’editora del nou segell Miscelánea, que acabava de rebre Mr.Sebastian y el mago negro i m’acomiadava dient que tant jo com l’Albert èrem immersos en el descobriment d’aquesta nova editorial.

Doncs bé, jo encara continuo immersa amb gran delit i amb poques ganes d’acabar la darrera novel.la, la de Mr.Sebastian y el mago negro, que em té completament captivada, intrigada i divertida per la original història i els encara més originals personatges que la formen.

Si a Tigre Blanco descobria un relat descarnat sobre la vida miserable en un lloc miserable que et torna miserable, explicada amb la dosi exacta de sarcasme, analitzant l’odi com una manera de supervivència que acabes entenent; a Mr. Sebastian y el mago negro, la realitat desapareix i et fa cercar-la amb la impossibilitat d’un joc de miralls que la distorsiona i l’amaga dins un barret, fins que la realitat deixa de ser la menys possible de les màgies.

Es tracta d’una història que anem descobrint per mitjà de diferents narradors que la amplien, la completen, afegeixen matissos que no acabem d’esbrinar si formen part de la veritat o de la il.lusió, però fet de manera àgil, intrigant i divertida. Com en un conte, on tot és possible, el protagonista inicia el seu periple un día llunyà de la seva infantesa, amb una trobada amb un personatge pertorbador que canviarà el seu destí i la seva vida.

Sílvia Tarragó