divendres, 7 de març del 2008

Preludis de Sant Jordi

Ja es comença a notar la proximitat del mes d'Abril (encarà que no pel que fa al temps) i la del dia del llibre. Els editors han començat a treure el que seràn les seves apostes per a aquesta data, algunes ja les tenim a la taula de novetats com és el cas de Et donaré la terra/Te daré la tierra de Grijalbo, del que s'espera un èxit similar al de L'esglèsia del mar.

Aquesta setmana em semblen interessants d'una banda les memòries de John Lanchester,autor d'El port de les aromes, Premi llibreter 2005, Novel.la familiar, editada per 62 i Anagrama,que s'endinsa en els secrets de la seva familia des del temps de la guerra fins al present analitzant sentiments, lligams i secrets.

D'altra banda, El sindicat de policies jueus de Michaeel Chabon, una història d'amor, novel.la negra, thriller polític, religiós i una exploració dels misteris de l'exili i la redempció. Què més és pot demanar?

Pel que fa a les novetats en castellà, promet El infinito viajar, del sempre inquietant Claudi Magris, que reuneix en aquest llibre prop de quaranta cròniques de viatge publicades al Corriere della Sera.

També cal destacar El libro del aire y de las sombras, de Michael Gruber, que s'endinsa en un misteri que envolta a William Shakespeare i la mafia rusa alhora. Sembla que no és l'única novel.la que incorpora Shakespeare a la trama, caldrà tenir-ho en compte.

La oferta seguirà ampliant-se, els preludis de Sant Jordi prometen.

Sílvia Tarragó