dimecres, 2 d’abril del 2008

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE 'FORASTERS' DE RAFAEL VALLBONA


Demà dijous 3 d'abril a les 20.00 hores presentem el llibre Forasters, Premi Néstor Lujan de novel.la històrica de Rafael Vallbona.

A càrrec de Manel Cuyàs, escriptor i periodista.

Us hi esperem.

Sílvia Tarragó

'LA SANG DE LES FLORS' de ANITA AMIRREZVANI


Editat per La Magrana.

Al principi no hi havia res i després hi va haver. Abans de Déu, ningú no existia.

Aquest és el començament de la novel.la, que ens remet, inevitablement a Les mil i una nits.

Talment com si es tractés d'un conte, ens endinsem en la vida d'una noia de catorze anys a un poble iranià del segle XVII qui es veu obligada a desplaçar-se a Esfahan, a casa del seu oncle que la acull, juntament amb la seva mare, després de la mort del seu pare, un fet que les deixa a les portes de la indigència en una societat en la que el futur de la dona depén únicament dels homes.

Amb delicadessa i d'una manera que captiva i fascina, l'autora ens fa reviure el món aparentment fastuós del perses, però també les seves miseries, un món on la protagonista aprén i lluita valent-se del seu talent confeccionant catifes, un art molt apreciat no només a l'orient, sino també a Europa.

Pels amants de novel.les sobre altres cultures, i pels que van gaudir amb La noia de la perla, amb qui s'ha comparat aquest llibre, és una lectura obligada que, espero, els farà gaudir tant com a mi.

Sílvia Tarragó