dijous, 4 de desembre del 2008

SUGGERIMENTS DE NADAL II


Els nens i nenes que ja saben llegir tenen una gran varietat de títols on triar depenent de les seves preferències i dels seus gustos. Començarem des dels primers lectors fins als 10 anys:

Entre 6 i 8 anys:

Pels amants dels animals la col.lecció Minizoo, és una bona tria: convina fotos i textos senzills per a que els nens aprenguin al mateix temps que llegeixen.

Si els agrada aprendre, els llibres de Joc Doc tracten de manera visual i participativa temes com la Prehistoria, el planeta Terra, Egipte o la música entre molts d’altres. També la col.lecció Mini Larousse amb títols com Animals del món, la Granja, Cavalls i ponis...i la nova Juguem a, sobre cuiners, mestres, bombers i metges.

Pels que gaudeixen de les endevinalles el recull M’endevines? és una bona eina per a que aprenguin de manera divertida i engrescadora estimulant l’atenció, la memòria i el raonament i potenciant la lectura.

Per acostar-los als clàssics Els petits universals ofereixen adaptacions de Les aventures de Tom Sawyer, El llibre de la jungla, El cas misteriós del doctor Jekyll i Mr. Hyde o Dràcula.

Si son bons lectors poden gaudir de les aventures del Capità Calçotets, una divertida sèrie amb molt d’èxit, del Detectiu Puzzle, si els agrada la intriga, o Tres amics i un papagai, que convina intriga amb una mica de misteri en un castell.

Els més fantasiosos gaudiràn amb La Tina superbruixa i en Pitus, que és el seu germà petit, uns relats d’aventures plens de màgia.


Entre 8 i 10 anys

Qualsevol de la sèrie Geronimo Stilton, una col.lecció amb moltíssims seguidors que ha portat fins i tot a la seva germana Tea a explicar les seves aventures, més adreçades a les nenes.

Pels qui els agrada l’Stilton o la Penya dels Tigres, és molt recomanable i interessant la nova col.lecció La tribu de Camelot, escrita per Gemma Lienas, que té com a protagonista a la Carlota (dels coneguts llibres Així és la vida Carlota, El llibre vermell de la Carlota, etc...) que quan era petita resolia enigmes amb els seus amics, uns llibres plens d’informació, curiositats i experiments que complementen la història.

Bat Pat és una altra col.lecció, en aquest cas sobre un rat penat detectiu, que està tenint molt èxit. Esperem que aviat el tradueixin al català i potser arribi a despertar la mateixa passió que l’Stilton.

Si a més de la intriga els agrada l’art, la col.lecció Els investigadors de l’art els portarà a llocs tan interessants com Luxor, Venecia o Nova York.

Un altra col.lecció d’èxit és Tina Superbruixa i una opció per a les nenes que els agradi aquest tipus de lectura seria Katie Kazzoo, que té un secret màgic, Junie B. Jones, la nena més superdivertida o La colla de la Pega Dolça, una colla de quatre amigues que resolen enigmes.

Molt recomanable per la temàtica i per la presentació, la col.lecció Clàssics explicats als infants que inclou títols tan atractius com L’Odissea, Tirant lo Blanc, El Cid, Platero i jo o les Llegendes de Becquer. Destacable també, en aquesta linia, La fabulosa llegenda del rei Artus de Jordi Sierra i Fabra amb dibuixos de Francesc Rovira, una brillant aproximació a aquest mite.

Deixem pels propers suggeriments els nens de més de 10 anys i els de menys de 6.

Sílvia Tarragó