dimecres, 13 d’agost de 2008

ELS CONTES D'OSCAR WILDE


Els contes d'Oscar Wilde són un altre referent pel que fa als valors en la literatura infantil que escrivia al post d'ahir.

No fa gaire, parlant amb una gran i habitual lectora a la llibreria em deia, quan jo li vaig parlar sobre El viento entre los sauces, que la literatura infantil actual o bé tracta temes contemporànis realistes o temes fantàstics irreals, i em va recordar els contes d'Oscar Wilde, històries que parlen de les conseqüències dels nostres actes amb brillants metàfores que emocionen i ens fan pensar.

Aquell príncep que es sent infeliç per la pobresa que l'envolta, la golondrina que va retardant la seva partença cap a terres més càlides per a ajudar-lo a ajudar els més desfavorits, el gegant que no vol compartir i és castigat amb el fred i la neu, el jove pescador que vol sacrificar la seva ànima per amor...

Hi ha molts llibres infantils i juvenils divertits, interessants, brillants, de fet, hi ha llibres per a tothom i per a tots els gustos, però convé recordar aquells que han quedat enrera en el temps però amb la capacitat intacta de fer-nos conmoure.

Sílvia Tarragó

1 comentari:

chema ha dit...

oscar wilde es uno de los grandes escritores del siglo XIX. y los relatos cortos para niños transmiten valores que, efectivamente, nunca pasan de moda. tomo nota de tu recomendación, seguro que tiene que haber alguna recopilación de sus cuentos.