dijous, 6 de novembre del 2008

MANKELL TREU UNA NOVA NOVEL.LA LA SETMANA VINENT



Un matí glaçat del gener del 2006, un fotògraf fa un descobriment aterridor: dinou persones han estat assassinades al poble suec de Hesjövallen. La policia sospita que el crim és obra d’un pertorbat; però la jutgessa Birgitta Roslin, que s’interessa en el cas quan s’assabenta que entre les vícitmes hi ha la família doptiva de la seva mare, defensa una altra teoria.

Seguint la pista d’una cinta de seda vermella trobada damunt la neu, descobreix un sospitós vingut de fora i una trama inquietant i oculta que sembla que arrenca de Pequín. Birgitta no sap que tot es remunta a una vella història de l’any 1860, quan milers de xinesos van ser conduïts als Estats Units i forçats, gairebé com esclaus, a treballar en la construcció del ferrocarril de la costa oest.

Les conseqüències d’aquesta dramàtica odissea, protagonitzada pels germans Wu, San i Gou Si, arriben fins a la poderosa i conflictiva Xina del segle XXI, on les cruentes lluites de poder en el si del Partit Comunista Xinès decideixen el futur del país a les portes dels Jocs Olímpics. Però la persecució de l’assassí que emprèn Birgitta Roslin, en solitari i al marge de la policia, s’interromp quan sent al clatell l’alè fred dels qui la segueixen i volen posar fi a la seva vida.


Aquest és l'argument de la nova novel.la de Henning Mankell, El xinès/El chino, editada per Tusquets Editores i que es posarà a la venda el proper 12 de novembre.

Sílvia Tarragó