dissabte, 27 de desembre del 2008

'LA SEGONA MORT DE JESÚS DE NATZARET', de FRANCESC PUIGPELAT


De moment, tot el que he llegit de Francesc Puigpelat m’ha agradat força: Roger de Flor, el lleó de Constantinoble, va ser una interessant descoberta i Els llops una agradable sorpresa pel canvi de registre, res a veure amb la novel.la històrica escrita de forma epistolar de la primera però igualment atraient. El seu darrer llibre, La segona mort de Jesús de Natzaret, torna a revelar la capacitat innovadora d’aquest escriptor, la seva habilitat no només per a escriure sobre temes i gèneres diferents, sinó també per a fer-ho en diferents estils.

Aquest cop utilitza la forma d’una mena de diari, un estudi, dut a terme per un banquer empès a fer d’investigador i que ens descobreix una trama que va més enllà de la conxorxa per a revelar les fonts primitives de les creences en les quals es basteix tota religió, costum i tradició.

Tinc debilitat per aquests temes, per això de seguida vaig descobrir la petjada del meu admirat Robert Graves, però hi ha molt més que, gràcies a aquesta novel.la, estic descobrint i, per suposat, gaudint d’una història que arrela en els mites que són, al cap i a la fi, la nostra inquietut més pregona.

Sílvia Tarragó

3 comentaris:

Bertha ha dit...

tengo y premio en mi blog, pasar a recogerlo.

chema ha dit...

silvia, yo también he concedido un premio a vuestro estupendo blog de libros. lo podrán encontrar en mi blog, en el penúltimo post.
mi blog y del de berta se pueden encontrar en el apartado 'blogs de las participantes' del foro de esther.
un abrazo

Anònim ha dit...

Gracias Chema, me pasaré, no había entendido el mensaje de Bertha y al pinchar en el nombre no me dejaba acceder.

Saludos.

Sílvia