dimarts, 14 d’octubre del 2008

100 ANYS D'ESQUÍ A CATALUNYA


Cossetània edicions, una editorial que ens acosta a la nostra història i a la nostra geografia, editarà el mes proper aquest interessant llibre que porta el subtítol "Passions de neu" i que, a més, inclou 15 forfets de regal. Caldrà pensar-hi aquest Nadal si tenim algún amant d'aquest esport..

El periodista, Antoni Real és l'autor del llibre i ens explica els inicis de l'esqui a partir d'un llunyà desembre de 1908 en que la burguesia barcelonina començà a esquiar.

Les primeres competicions a Ribes, les anades col.lectives a La Molina, l'obertura del primer xalet-refugi i el primer teleesquí de Font Canaleta, són alguns dels moments que es repassen, a banda de l'ensenyament als aranesos, la construcció del cremallera de Núria, les primeres escoles, la Guerra Civil Espanyola, els primers campions, la nevada del 1962, els olímpics catalans o els primers surfistes de neu.

Sílvia Tarragó

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per Nadal vaig pensar que era una bona idea de regal pel meu pare i aixi ho vaig fer, vaig pensar a més amb els forfaits de regal li encantarà.
Li vam fer el regal per reis l'endema mateix vam anar a tirar la bústia per tal que ens enviessin els forfait ja que només eren vàlids per aquesta temporada , a hores d'ara encar estem esparant els forfait... ja em diras quan hi anirem ...si només són valids fins d'aqui un parell de setmanes.

Anònim ha dit...

Per Nadal i després, molta gent el buscava i ens preguntava sobre això dels forfaits. La veritat és que jo no sabia com funcionava, la comercial m'ho havia explicat abans que sortís però amb la quantitat d'informació que rebem de novetats jo no recordava bé el que m'havia dit. Per això, al final vam obrir un dels llibres amb un client (potser eras tu) i vam veure que s'havia de trucar per a demanar-lo, que no hi havien els forfaits. Em vaig quedar una mica xafada perque, com tu dius, si has d'esperar que et truquin suposo que és perque han de mirar quina disponibilitat tenen.

Crec que han els forfaits fan d'esquer, perquè el llibre ja ho val el preu i que vinguin de regal no quadra perquè ningú dóna duros a 4 pessetes.