dimarts, 8 de gener de 2008

Balanços "post festum"

Un any més, el llibre es consolida com a regal per a les festes nadalenques. Són molts i molt variats els que hem aconsellat, embolicat, exhaürit i ensenyat; tanmateix, hi ha hagut de preferits i també d'absents, com El niño con el pijama de rayas , El noi del pijama a ratlles o Un cuerpo para toda la vida de Txumari Alfaro que ja no es trobaven ni abans de festes.

El més sol.licitat, com ja imaginareu, el de Ken Follet, que es va exhaürir en català i castellà en menys d'una setmana, i va desbancar a les Memòries de Jordi Pujol que anava en cap fins que es va posar a la venda aquesta "segona part" de Los Pilares de la tierra.

Un cop acabada la campanya, el rànking global dels més venuts (sense tenir en compte calendaris i agendes, perquè llavors anirien als primers llocs el Calendari Gelpí i el del Teo) a la nostra llibreria ha quedat de la següent manera:

1 - Un mundo sin fin. Ken Follet. Plaza&Janés
2 - Memòries 1930-1980. Jordi Pujol. Proa
3 - Mil cretins. Quim Monzó. Quaderns Crema
4 - Un món sense fi. Ken Follet. 62
5 - Tierra firme. Matilde Asensi. Planeta
6 - El celler. Noah Gordon. Roca
7 - Un día de cólera. Arturo Pérez-Reverte. Alfaguara
8 - La bodega. Noah Gordon. Roca
9 - El mundo. Juan José Millás. Planeta
10- Villa Diamante. Boris Izaguirre. Planeta
11- El secreto. Rhonda Byrne. Urano
12- Vida y destino. Vasili Grossman. Galaxia Gutemberg
13- El secret. Rhonda Byrne. Urano
14- Las benévolas. Jonathan Littel. RBA
15- La brúixola daurada. Phillip Pullman. Empúries

Cal dir que encapçala la llista el de Ken Follet en castellà atès que vam demanar més exemplars, si haguessin hagut els mateixos, amb tota seguretat hi hauria hagut un empat.

Sílvia Tarragó

2 comentaris:

james ha dit...

No sembla haver-hi cap autor francès, que no se'n venen?

albertcallsxart ha dit...

Gràcies pel teu comentari James.

És cert que a la llista no hi ha cap autor francès, la qual cosa nomès vol dir que en la campanya de Nadal d'enguany cap no ha estat entre els 20 primers en vendes. Però és clar que se'n venen. Des dels clàssics com Stendhal, Guy de Maupassant, Flaubert, Hugo, Zola (especialment els de la col.lecció 13/20 d'Alianza),Proust, Simone de Beauvoir, Baudelaire, Jules Verne i darrerament Céline (arran de la publicació en català de "Viatge al fons de la nit")i Montaigne amb els seus assaigs tant en català com en castellà.

Pel que fa als autors contemporanis, Michelle Houellebecq o Marie Darrieusseq tenen força èxit.

Sílvia Tarragó